4.5
4,5/5

Transmissie spoelen

CarXpert van der Marel is jouw DSG specialist in Naarden. Wij bieden een gedegen en betaalbare oplossing voor problemen met de automatische versnellingsbak. In plaats van een dure revisie is vaak het zogenaamde transmissie spoelen mogelijk. In 80% van de gevallen worden met deze methode de meest voorkomende schakelproblemen opgelost.

Waarom transmissie spoelen

Veel auto’s hebben een automatische transmissie, wat een prettig en relaxt hulpmiddel is om de auto voort te bewegen. De automatisch transmissie werkt op oliedruk. De auto wordt dan ook in de versnellingsbak geheel op oliedruk aangedreven. Autofabrikanten helpen daarbij door steeds meer geavanceerde techniek toe te passen in de automaatbak, zodat rustig en zonder schokken geschakeld kan worden.

Had je vroeger een drietraps automaat, nu is een zes- of zeven- of achttraps automaat al vrij normaal. Deze automatische schakelingen vragen om een specifieke olie. Bij het reguliere onderhoud van de auto wordt de motorolie en het oliefilter vervangen, echter de olie in de versnellingsbak en het transmissiefilter blijft zitten. Fabrikanten staan tegenwoordig hele lange intervallen toe, maar in de praktijk blijkt anders; vervuilde olie, sludge en uitgewerkte additieven zorgen voor het dichtslibben van stuurunits en kanalen.

Ook de smerende werking wordt steeds minder. Na verloop van tijd wordt het rijden met zo’n vervuilde automaat minder prettig en zorgt een stoterig karakter voor steeds meer ergernis. Daar komt nog bovenop dat bij steeds meer auto’s de software-afstelling gaat reageren op een slecht schakelende versnellingsbak. Al met al reden genoeg om regelmatig de versnellingsbak een goede beurt te geven door de bak te spoelen, het filter te vervangen en de olie te verversen.

Plan je afspraak

en ga weer veilig op weg

Maak een afspraak

Werkwijze

Als je jouw auto brengt voor een spoelbeurt dan maken wij eerst samen met jou een diagnose om vast te stellen of er ook storingen in de transmissie zitten. Mochten er storingen in zitten, dan bespreken wij dit met je. Aansluitend zetten wij je auto op de brug en sluiten wij de spoelmachine aan op de transmissie. Nadat de machine met het juiste voertuig uit de database is ingevoerd, brengen we de nieuwe olie in, in de spoelmachine.

Vervolgens wordt de auto gestart, wordt de oude olie uit de transmissie gehaald en kan het carter en het oliefilter gedemonteerd worden. Daaropvolgend wordt het carter goed schoongemaakt en het nieuwe filter met carter weer gemonteerd. Na deze handeling kan de transmissie gespoeld worden en wordt vervolgens de nieuwe olie ingebracht met de machine. Als de olie weer op peil is en alles weer op zijn plek zit, zetten we met de laptop de aanpassingswaarden van je transmissie weer op nul. Zo kan de transmissie met de nieuwe olie weer als nieuw gaan schakelen.

Maak nu een afspraak

Wacht niet tot de transmissie van je auto niet goed meer werkt. Ga nu voor een controle naar CarXpert van der Marel en ga weer zorgeloos op weg.

Maak een afspraak

CarXpert transmissiespoelen